Äitiys on raju sijoituspäätös

Timanttipesulaa ei olisi ilman äitiyden kokemusta. Ei ilman äitiyden tuomaa syvää kokemusta ehjästä onnesta ja menetyksestä, ajan armottomuudesta ja vastuusta.

Minussa on neljä erilaista äitiä. Juuri nyt olen yhdelle lapselle auki oleva syli, toiselle nyrkkeilysäkki johon hän purkaa oman kasvunsa kipua, kolmannelle juttelija, neljännelle arjen mahdollistaja.

Yksi suhteista rakentuu sanoille ja innostuneille keskusteluille, kun taas toisen kanssa sanoja ei lainkaan ole. Hän ei koskaan opi sanomaan sanaa “äiti”, mutta se ei vähennä sanan merkitystä välillämme. Sen sijaan sana “lapseni omaishoitaja” on ollut kipein sana, jonka äitiys on sanavarastooni tuonut.

Kun sanaton lapsi painaa sormensa minuun, kaikki minussa soi. Mietin, saako vammainen tyttäreni kuvitella edes unissaan itseään juoksemassa.
Kun ekaluokkalainen sinkoaa kiukkunsa minuun, sisälläni raakkuvat raatelevat linnut. Mietin, mistä kaikki tuo voima virtaa pieneen.
Kun teinieni katse kävelee ohutta ilmasiltaa minun silmiini, olen onnekkaasti hajalla. Mietin, miten lähellä on usein niin kaukana.
Ja lapseni äitienpäiväkorttiin kirjaamat sanat piirtyvät ihon muistiin kiinni kuin tatuointi.

Lasta ei voi tilata. Etkä edes saisi mitä tilaat. Saat sisäisen maanjäristyksen ja uudet juuret.
Lapsi ei saa olla sijoitus, täyttymättömän vapautesi ja potentiasi toteuttaja.

Mutta juuri lapsi saa monet meistä kasvamaan korkoa ja kasvattamaan itsestämme voimia, joita emme tienneet olevan olemassakaan. Lapsi pakottaa varjomme valoon. Siinä hän on sinnikäs ja väsymätön.

Äitiyteen voi toki tallettaa, kokonaisen tai puolikkaan elämän.

Maailma on edelleen suunniteltu kahden vanhemman ja kahden lapsen elämälle. Neljä lasta ei mahdu yhteen autoon, neljän lapsen perhettä enää harva tuttava uskaltaa kutsua kylään, ja neljälle lapselle ei majatalojen standardihuoneissa ole tilaa. Mutta kyllä, rakkaudessa ei ole ahdasta.

Äitinä tiedän jo, runoilija Rakel Liehun sanoin, että “monta erhettä tein, eikä aurinko lakannut säteilemästä.” Sieltä se tänäänkin nousee, portaita pitkin, lasteni jalkapohjien suhinassa.

Hyvää äitienpäivää, äideille ja äitien lapsille.

Pesulanpitäjäsi Unna

#timanttipesula #rahablogi #talousblogi #unnalehtipuu #äitiys
#äiti #korko #sijoitusfilosofia #täyttymys #ehjäonni

Pesulanpitäjä Unna Lehtipuu on viestinnän ja merkitystalouden tekijä sekä talousvalmentaja, joka valkopesee ja linkoaa kaikkia laillisia pääomia, erityisesti rahaa, aikaa ja talenttia. Toisenlaisen sijoitusoppaan Timanttipesulan (TalentumPRO2016)  voit tilata itsellesi tai lahjaksi tästä linkistä, kustantajan ystävähintaan (-20%) suoraan kotiisi. https://www.talentumshop.fi/timanttikampanja Myös e-kirjana mihin päin maailmaa tahansa. Kirja on myös myynnissä Suomalaisissa ja Akateemisissa kirjakaupoissa. Seuraa Timanttipesulan matkaa kirjautumalla blogin seuraajaksi unnalehtipuu.com.